Love Been Taken
Disclaimer





Hi ! I am Syaza Yaya and Im 13 y/o. This is my official bog ;)


Story Owner Linkies
Scream Here

Buat omey-omey ok


Credits
Template by Nik Sheera
Cute header by Aliah
Blog owner: Your name
Best view: Google Chrome
this year lot of problem ;)
Sunday, February 2, 2014 | 11:20 PM | 0 comments

x sangka ada junior sebabi ni. aku dalam x pernah nak benci org, x pernah nak maki org. tengok2 ada ja JUNIOR yg nak bagi aku jadi jahat. alahaaaai. walaupon hg x puas hati kat kami 8 apahal nak mention bacth ni???? x sangkut pauk dngan bacth langsung k. pikiaq kmi x beqani la nak serang hg. pikiaq hg baik ngan f5 kmi takot laaaa ??? hg ingat f5 tu ikhlas ka baik ntgan hg??? kesian la aku dpt JUNIOR mcm ni.. that about our JUNIORBABI! she is ALIYA DIAYANA!!!!!
now, about my kwan lelaki yg entah kenapa dia marah aku sbb aku x tegoq dia kat sekolh. i know mcm bodo but ada sbb k aku buat mcm tu. aku x suka org slalu ckp pasal aku. nama aku ngan zikri dh hilang, then kalau aku baik sngat ngan hg kat skolah nnt org kta aku playgirl sbb dok tukaq pakwe la katakan. tau la mulut org mcm mna kan. bukan nak kta tapi aku pon mcm tu, sbb tu aku berhati-hati faris oiiii. mcm  mna la aku nak terang kat hg. alahaaaai, mcm2 dugaan laaaa T.T terima ja laaa. k, wktu ictl dh habis bai! asslamualaikum ! 

loving old friend :D
Friday, May 24, 2013 | 6:44 AM | 0 comments

heeeyyy! apa ni? keja cita pasai kwn dkt skolh baru ni ja.. DON'T FORGET YOUR OLD FRIENDS okey ! ni yang nak maraha ni..kwn ni jangan dilupakan okey! ni pesan aq.. peace! 

before that this is my loving friends! 

haha! kmi ni start berkawan sejak darjah 5 lg..heww! depa baik sngt berbanding kwn baru aq ni..mmg la kita kn dh kenal depa lama lg dri kwn baru ni..kita x pham lg , perangai kwn baru kita ni..okey! you alls please understand me :( . 

ha! this is hari raya ! its awsome!

tp sejak tahun ni , kmi x slalu dh jumpa :( it is because of me !!! arghh! sory la..aq bukan sngaja . series aq sebok gila tahun ni.. aq pon x tau napa . yang pasti aqnk jumpa depa jugak cuti dua minggu ni.. series aq rindu gegila dkt depa ! waaaaaaaaaaaaa! *nangis like baby katakan -_-

this is the last we meet. :( we enjoy that memory
in2012

sudahla..rasa bersalah plak ckp pasal ni , x tau napa . heee. btw I NEVER FORGET MY FRIEND ! you know? aq sayang depa sngt...hmmm. *ckp bleh la..hati sapa yang tahu -_-'

sakinah do this to us! so sweet! love sakinah yang comel ! <3

I would like to introduce my friends ! here my best friends ever and after . they are the best I've ever met

that is DAYANA! she live at taman pa tah . dy punya rumah dkt ja dngan dobi..so, dulu dy la yang plg kerap skali aq jumpa . lepas balik pada skolah smj ja mesti aq nak jumpa dy jugak. *kwn yang sngt baik kn..:D dy comel kn? dy baik sngt ! ramai gila peminat dy...jangan main2.haha!

ni plak nama dy SAKINAH , heeeee! *buat shock sat. dy comel sngt..aq plg jarang jumpa dy la..dy ni sebok sikit . dy pendek hehe..pedek itu comel !

ni? haaaa! haha! muka dy sama ngan aq kn? dy TWIN aq.hehe. just joke ! nama dy FARAH . dy yang palg memahami aq. sbb tu dy twin aq haha! dy duduk dkt ja ngan umah aq..yang plg penting umah mak ngah dy dkt dngn umah aq plak tu..senang sikit nk jumpa dy..waktu aq skolh dkt smj dulu aq slalu pi skolah dngan dy! best! haha! dy cun kn?tengok la kwn sapa! *poyo jab heww.

yaaaa! ni kwn aq jugak ! nama dy AISYAH ! haha! sayang dy..umah dy dkt dngn umah farah .  kalo aq jumpa farah mesti jumpa dy skli..haha! dy ni lawa kot..! jangn men2 . pakwe dy ensem ooo.! haha! #untunglaaa
yang tu ja..x bleh cita banyak2 sngt..nnt kalo terlebih , susah jugak kn.haha!

this is the last photo that i want to share with you alls k. heeee..! we are happening when we are together only one massage from me please cherish your friends okey!*mesti x paham kan?cherish tu hargai -_- that all for me! SALAM rindu from SYAZA #sorry la speaking lebih plak harini :D


best T kupsis :)
Thursday, May 23, 2013 | 1:07 AM | 0 comments

inilah KAMI

sarah budak pahang
aini taman tunku sarina ja.
kashmeen dkt umah aini
nazira kampong mna tah,tp dkt jitra la
yana budak pendang *bukan bendang -_-


assalam :) coming again -_- haha! so,kat sini nak cita pasai BEST T dkt KUPSIS haha! best t dkt sana okey saja..he! *sngt .depa suma okey2 la...memahami,suka kongsi cita ngan aq ..depa suka buat aq happy kalo aq HOMESICK haha! kadng2 ja k homesick tu...x suka lahomesick2 ni ,x best ,x hapening ! hidup mesti enjoy! 

alway happy with them ! 

ops ! sory tertinggal sorang lagi.. dya yg ambil gambar sbb tu dy x dk..heww #ayt dy


okey! sambung cita...kalo satu antara kami ada masalah mesti kmi kena brkumpul...sebenarnya aq takot sikit kalo buat mcm tu sbb.. hmmm... x tau lah..x tau nk ckp mcm mna..hehe! lupakan...x pa lah nk gitau yang tu ja... salam sayang dri aq..heww! 


i'm back !
| 12:20 AM | 0 comments






     oi! lama gila x update blog ni..haha! aq ni bukannyajenis yang berBLOG ni haha ! dah cuti dah pon . dua minggu plak tu. haha! tap aq rasa mcm x dak masa nak 'berfoya-foya' dngan kekawan lama , sbb abang aq nak kawin!!!! haha! laps tu kena pi kenduri blah perempuan dkt kelantan plak..tak ka penat suma tu.. huh :*
story kat sini x best pon.. cuma nak luah ja.. tapi tahun ni aq punya periksa terbaik la sikit..hehe . x la sngt kn . sikit pon okey la pada tahun lepas...hehe
     and skang ni aq ngan zikri tak mcm dulu dh !!! haha seronok kot. dah bebas ! dy x kacau aq aq x kacau dy haha! hg nak buat apa buat la..baru2 ni dy buat masalah besar kat skolh ni.. gila la..aq pon terkejut , tp aq tak espect dy yang ujat keja tu... DY TEGAR! biar la kt dy.. itu hal dy... skang ni subhi mcm mna plak.. kesian kat dy x pasai2 kena dngn zikri.. bodo la zikri tu senang2 ja nak buat dy... smpai subhi pon dh x mau ckp ngan aq..AKU NAK SUBHI YANG DULU ! apa masalh zikri tu pon aq x tau! herh! dh la tukaq topic sakit ati ckp pasal ni.
     hah! ada sorang f3 ni nama dy TWEET best gila kwn ngan dy..dy baik,suka buat lwak,memahami, haha! mcm mna pon dy tetap plg best..
     arib ni plak...budk kelantan , aq x tau la dy ni mcm mna...dy *pelik* haha! misteri..aq x pernah paham dy tu mcm mna ..dy sma form dngan aq ja...okey la kwn nagn dy..best tu bley la...haha! yg tu ja kot pasal dy huh!
     okey lah..yang tu ja kot..taun depan plak kot nk edit blog ni...kita ni buka yang jenis berminat... hehe. cuti ni jaga diri k. baik2 suma okey ! (Y) salam comel dri SYAZA 


bosan~
Thursday, December 27, 2012 | 7:47 AM | 0 comments

asslamaualaikum! arggh! keja skolah x siap lg..! lg 4 hari dh nk start skolh..! x mau p skolh!!! huhuhu... :(
semua org x mau p skolh.. napa hah? x kn sbb depa pon sama ngan aq?heyy! cari sbb sendiri la..! *sorry saya tngah bengang ni  :) tetiba ja aq rasa x dk mood! x tau napa..hmmm.biar ja la..! hurmmm! nk buad apa hah? napa hari ni rasa bosn gila hah? mungkin sbb abg aq x on kot..haha! bosn la kalo dy x on..x bleh nk merapu dngan dy..ha!! baru ingat! tahniah la dkt kak f3 tu! haha! taun ni ramai yg dpt 8A,dorm aq semua dpt 8A! zikri 6A ja..okey la tu..untungla depa pandai..aq pon mcm x caya yg dy dpt 6A..aq pos susah..
haish! x pa la..tahniah ja yg bleh aq kata..:P k! nk tidor dh! salam guys! <3

holiday is BORING
Saturday, December 8, 2012 | 3:32 AM | 0 comments
assalamualaikum,hai! lama x update blog ni..cuti kali ni x best thap..and aq x mau balek skolah!!!!.dh la dok klas last.mcm x leh terima ja.x pa taun depan aq nk brusaha.hehe,td aq p kenduri...biasalakan tu.tp td aq p aq jumpa kwn baik aq yg aq prnah suka dkt dy..hehe..rindu dy gila! dy pon dh ada org lain.. :) aq syg dy sbagai kwn baik aq! <3 td dan la smbang ngan dy sat.tu pon sat ja.. =( huhu...x pa nnt jumpa lg hehe..k lah dok cita pasai dy ja..haha! yg pasti HARGAILAH MASA CUTI ANDA!!! jaga diri tau kwn2! syg hampa! haha..

raya haji & PBS
Monday, October 29, 2012 | 7:52 PM | 0 comments
assalamualaikum..hihi,lama x edit blog ni..sblo tu nk ucap selamat hari raya haji!! mest ramai org dh kenyang dngan daging lembu tu..hehe..haish! mlm sablom raya haji tu,aq dpt lima msg..suma pasai lembu! naseb la esok raye..kalo x aq yg sembleh depa skali.




huhu! :'( dh nk abis skolah..sronok tu ada..tp sedih pon ada..sbb lpas ni x jumpa dh la kwn aq tu..haish!mcm dugaan yg aq dpt taun ni..ha! satu lagi! PBS! mcm mana ni...suam buadk F1 x suka gila2 PBS tu..cikgu yg ngajaq F1 pon dh x mau nk ngajaq kami..huhu! sediyynya.. :'( cikgu ckp taun kami la yg plg bnyak masalah,cikgu pon penng ,slalunya lepas priksa akhir thun ja mst cikgu dh nk rehat,ni! sampai abis skolah baru bleh rehat! kesian cikgu.."x pa2 kami pon x suka PBS cikgu,MARI KITA BANGKANG RAMAI2"  hehe,lpas geram ja tu..

huh! penat la merungut pasai ni..k lah aq nk teruskan keja skolah aq...hehe curi2 ja ni...salam AIDILADHA dari Syaza yg baik hati ini..huhu! (MOOD RAYA HAJI THP)


Old things